Wasmachine verhuizen 

Een wasmachine verhuizen is geen eenvoudige taak. U moet met veel zaken rekening houden om het goed te laten verlopen. In dit artikel kunt u lezen welke stappen u moet volgen voor een vlotte verhuis.

Stappenplan

Stap 1: het water verwijderen

Om te voorkomen dat de wasmachine een spoor van water achterlaat in uw huis, moet u het water uit de wasmachine zoveel mogelijk verwijderen. Haal allereerst de stekker uit het stopcontact en plak het snoer vast op de machine zodat men hier later niet over kan struikelen. 

Draai de waterkraan dicht en zet een emmer gereed voor het water. Koppel vervolgens de afvoerslang los bij de waterkraan en laat de slang goed uitlekken in de emmer. Omdat er tijdens het verplaatsen soms toch nog wat water kan vrijkomen, kunt u voor de zekerheid de slang tijdelijk dichtmaken met tape. Plak vervolgens de slang aan de wasmachine vast zodat deze later niet in de weg kan zitten.

Het water in de machine kunt u verwijderen via het filter. Meestal zit de klep naar het filter rechtsonder aan de voorkant van de wasmachine, maar dit verschilt per model. Leg een handdoek bij het filter om dit laatste restje water op te vangen. Sluit daarna het filter weer af.

 

Stap 2: de trommel vastzetten 

Om ervoor te zorgen dat de wasmachine nog lang meegaat, moet de trommel goed vastgezet worden zodat deze niet te veel kan schudden. Dit doet u met de transportbouten die meegeleverd werden met de wasmachine. Heeft u deze bouten niet meer? Dan kunt u de bovenkant van de machine eraf halen en de open ruimte opvullen oude handdoeken of een kussen.

 

Stap 3: de wasmachine verhuizen

Ga van tevoren na of de wasmachine door alle gangen, deuropeningen en trappenhuizen past. Past de machine bijvoorbeeld niet door het trapgat, overweeg dan een verhuislift. Kijk ook naar andere hulpmiddelen zoals een steekwagen om het verplaatsen makkelijker te maken.

Het wordt aangeraden om altijd te tillen met 2 mensen en de machine rechtop te vervoeren om beschadiging te voorkomen. Wikkel indien nodig de wasmachine in met noppenfolie of gebruik een verhuisdeken om schade aan uw woning en machine te voorkomen.

Zorg voor een verhuiswagen met meubellaadlift of laadbrug, zodat de wasmachine moeiteloos rechtop ingeladen kan worden. Zet de machine goed vast in de verhuiswagen om schuiven of omvallen te voorkomen.

 

Stap 4: gereed maken voor gebruik

Nadat de wasmachine op zijn nieuwe plek staat, is het tijd om de transportbouten weer te verwijderen. Berg ze goed op, zodat u ze bij de volgende verwijzing opnieuw kunt gebruiken. Zet de wasmachine op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat deze volledig waterpas staat. Veel wasmachines hebben stelpootjes om de machine waterpas te kunnen zetten. Het is aan te raden om dit te doen, omdat de machine anders meer gaat rillen en voor geluidsoverlast kan zorgen.

Sluit vervolgens de wasmachine opnieuw aan en u bent weer klaar om te gaan wassen.

 

Tijdelijke opslag

Hebt u niet direct plaats voor uw (oude) wasmachine of andere voorwerpen? Wij hebben self storage ruimtes waar u (een deel van uw) inboedel tijdelijk kan opslaan. Neem contact op via ons contactformulier of telefonisch via 059 70 58 94 voor meer informatie.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte