Vaatwasser verhuizen 

Bij het verhuizen van een vaatwasser moet u op een aantal zaken letten. In dit artikel kunt u lezen welke stappen u moet volgen voor een vlotte verhuis.

 

Stap 1: Vaatwasser legen en filter schoonmaken

Uiteraard leegt u eerst de vaatwasser. Mocht u al een tijd het filter niet meer hebben gereinigd, dan is het verstandig om dit te doen voor de verhuizing zodat u zeker bent dat deze niet verstopt zit. De filterplaat en het filter kunnen vaak makkelijk uit de vaatwasser gehaald worden. Raadpleeg de handleiding van uw vaatwasser om te achterhalen hoe u dit kunt doen.

Reinig vervolgens de filterplaat, het filter en het filterhuis. Let daarbij op dat er mogelijk glasscherven in het filter zitten, dus draag bij voorkeur beschermende handschoenen.

Stap 2: het water verwijderen

Verwijder zoveel mogelijk het water aan de vaatwasser om te voorkomen dat deze tijdens het verplaatsen een spoor van water achterlaat. Haal de stekker uit het stopcontact, draai de waterkraan dicht en zet een emmer gereed voor het water. Koppel vervolgens de afvoerslang los en laat de slang goed uitlekken in de emmer. Omdat er tijdens het verplaatsen soms toch nog wat water kan vrijkomen, kunt u voor de zekerheid de slang tijdelijk dichtmaken met tape. Zet vervolgens de slang vast zodat deze later niet in de weg kan zitten.

 

Stap 3: de vaatwasser tillen en verhuizen

Ga van tevoren na of de vaatwasser door alle gangen, deuropeningen en trappenhuizen past. Past de machine bijvoorbeeld niet door het trapgat, overweeg dan een verhuislift. Kijk ook naar andere hulpmiddelen zoals een steekwagen om het verplaatsen makkelijker te maken.

Het wordt aangeraden om altijd te tillen met 2 mensen en de machine rechtop te vervoeren om beschadiging te voorkomen. Wikkel indien nodig de vaatwasser in met noppenfolie of gebruik een verhuisdeken om schade aan uw woning en machine te voorkomen.

Zorg voor een verhuiswagen met meubellaadlift of laadbrug, zodat de vaatwasser moeiteloos rechtop ingeladen kan worden. Zet de machine goed vast in de verhuiswagen om schuiven of omvallen te voorkomen.

 

 

Tijdelijke opslag

Hebt u niet direct plaats voor uw (oude) vaastwasser of andere voorwerpen? Wij hebben self storage ruimtes waar u (een deel van uw) inboedel tijdelijk kan opslaan. Neem contact op via ons contactformulier of telefonisch via 059 70 58 94 voor meer informatie.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte