Piano verhuizen 

Een piano moet met zorg worden verhuisd. Een piano weegt al snel 500 kilogram of meer en ook de vorm maakt het verhuizen niet gemakkelijk. Daarnaast dient een piano rechtop verhuisd te worden om zijn klank te bewaren. Kortom: voor een goede verhuizing zijn voldoende mankracht en de nodige know-how vrij cruciaal. 

 

Piano verhuizen naar eerste verdieping

Wilt u de piano van of naar de eerste verdieping verhuizen en heeft u enkel een smalle trap ter beschikking? Overweeg dan om een verhuislift te gebruiken. Een grote piano of vleugel verhuizen via de trap is vaak niet of zeer lastig te doen. Met een verhuislift kunt u de piano veilig naar buiten takelen. Schakel bij voorkeur een professioneel verhuisbedrijf in om alles heelhuids op de juiste bestemming te krijgen.

Rechtop inladen in de verhuiswagen

Het is belangrijk om uw piano zorgvuldig in te pakken met stevig verpakkingsmateriaal. Let ook op het vervoer. Ga voor een verhuiswagen met een meubellaadlift of laadbrug zodat uw piano rechtop de verhuiswagen in geladen kan worden. Bij voorkeur wordt het instrument nog eens extra goed vastgezet met extra beschermingsmateriaal, zodat de piano niet kan verschuiven of beschadigen tijdens het vervoer.

Extra tip: laat uw verhuisfirma tijdig weten dat u een piano wilt verhuizen, zodat zij de juiste voorbereidingen kunnen treffen en de nodige zaken kunnen aftoetsen.

 

Tijdelijke opslag

Hebt u niet direct plaats voor uw piano? Wij hebben self storage ruimtes waar u uw piano tijdelijk kan opslaan. Neem contact op via ons contactformulier of telefonisch via 059 70 58 94 voor meer informatie.

Vraag
vrijblijvend naar een offerte